Den om framtiden.

Satt nere vid Malgomaj igår natt och tittade på soluppgången och drömde mig bort när en flaskpost från framtiden flöt iland­:

New York, 27 juli 2012

Sitter ensam i turnebussen just nu, resten av bandet drog ut på efterfesten på Studio 56 tillsammans med de flesta ur Killswitch och Syndicate. Kände mig inte riktigt taggad ikväll. Har lite känningar i halsen med så det var nog lika bra att vila inatt. Vi har ju en ny spelning i New Jersey imorn, iof minimal resväg men lika bra att ta igen sig ikväll. Karin var förbi för ett tag sen och vi satt å tog nån öl och lirade lite gitarr men hon kände likadant som jag att det var skönt men en lite lugnare kväll. Hon är faktiskt riktigt duktig på blues munspel, haha blev lite förvånad trodde hon bara lirade bas men riktigt kul var det i alla fall.

Publiken var riktigt grym ikväll, taggade till tänderna när vi gick på scen vid 00. Märktes inte att dom hade vrålat igenom hela Syndicates spelning. När Killswitch avslutade med Holy Diver vid 2 tiden hade de flesta av dom säkert skrikit konstant i nästan 4 och en halv timme. Haha många av dom kommer nog att vara redigt slitna i rösten imorn, man vet ju själv hur man var efter en riktig hård kväll i publikhavet. Galet att det gått 4 år sedan jag skrek sönder rösten på Paramore på Hultsfred. Hmm Paramore ja, träffade ju Haley i förra veckan igen. Älskar henne men hon är lite speciell ibland. Hon pratade ju om hur mycket hon saknade mig och så men endå verkade hon lite of. Tror mest det berodde på att vi båda var väldigt trötta. Shit hon är nog nästan för bra för mig, hon är ju endå tjejen jag drömde om för några år. Men har varit lite jobbigt sen förra året eftersom vi i stort sätt bara ses när vi lirar på samma festivaler men vem vet vi kanske hittar tillbaka till varandra sen i höst. Vi har beslutat att spendera lite time of i mitt hus i Skansholm när vi båda har avslutat turnerna i Oktober. Längtar som fan redan, ska bli kul att träffa familjen med. Har som knappt sett till dom sedan i julas.

Kalle ringde ikväll föresten, berättade att dom hade fått besked om att dom skulle till Somalia om 2 veckor. Det var väl endå väntat med tanke på situationen där. Man har ju tittat lite på CNN och BBC WORLD i turnebussen mellan gigen. Får fortfarande som en sten i magen när han ska åka ut på mission, kommer nog alltid vara så. Men man kan ju endå inte låta bli att vara lite stolt över han. Haha han berättade också att nån i hans grupp hade valt Puppet Parade som favoritlåt till nån samlingsskiva dom skulle ha i jeepen i fält.

Ja på tal om gamla kompisar. Jag å Emil ska passa på att hänga lite med Björn om 2 veckor i LA när vi ska bara med på The Tonight Show. Han har ju fått jobb i B-foto teamet på nån ny Sofia Coppola rulle. Blir kanske till att dra på Playboy mansion. Vi har ju en stående inbjuden sedan vi var där i fjol höst. Shit att Hugh fortfarande lever är ju galet. Haha så vill jag lev när jag är över 80 med.

Nä nu ska jag ta sluta skriva och klura ut en bra ursäkt till Emil för att jag lyckades knäcka halsen på hans ackust igår, tror inte han har märkt det än. Han har i alla fall inte sagt nåt i alla fall, han kanske tror det var han själv som gjorde det. Vi var ju trots allt jäkligt packade efter spelningen igår
.

Puss i stjärten!

/Pierre

Den med Prognoser & Observationer

Detta inlägg handlar om dig, ja just du som läser!
Blogg...

Var det succé jag hörde? Ack nej endast ljudet av din blogg som vajar i vinden, men efter ett par lyckade inlägg dunsar ner i marken och överskuggas av något som är större än vad någon av oss någonsin kunnat ana.

Större än en tvättäkta blogg? ICKE!
RIP Aftonbladet

Livet går sin gilla gång, hösten börjar analkas och tro det eller ej så är den efterlängtad för mig. Stilla öde gator täckta med frost som endast lyses upp av månskenet.

Under min vistelse i världens ände, en fattig och för oss avlägsen plats på denna jord så insåg jag vikten av fysisk träning. Inte är det enbart bra för att hålla kroppen i trim, utan även psyket. 
Det ger en något att sträva efter. Och känslan av att få göra något krävnde men som är bra för en själv är obeskrivligt skönt efter en lång dag där man ser människor som kämpar för sina liv i den hårda, fattiga miljön.
Sen när jag flyttade ifrån Dorotea så blev det ju lite mindre träning men ja, jag ska väl försöka komma igång igen.

Nej det handlade inte om dig. Men du läste iaf inlägget, antagligen för att  det ballaste man kan göra nu är att ha arabisk text på sin MSN för att jävlas med FRA. Posta gärna kommentarer om hur mycket det förbättrar omvärlden och hur smart du är som överlistat makten!

Tills nästa gång
//Kalle

Den med det stora städproblemet (del 1)

Då var det även dax för mig att göra entre på denna gemensamma blogg. Inte en så dum idé faktiskt att dela på en blogg förhoppningsvis är det väl alltid nån som har nåt mer lr mindre intressant att skriva. Har försökt mig på att blogga lite grann tidigare men alla försök till bloggar har dött en rätt odramatiskt död av uttorkning. Men kanske denna gång blir annorlunda, man kan ju i alla fall hoppas på detta.

Det jag hade tänkt behandla idag rör en mörk och ondsint plats ditt ljus sällan når. En plats så full av smuts och bakterier att inte ens den mest hårdnackade åttondels lapp känner sig oberörd. Jag talar såklart om den lilla grottan jag huserar i på Mariehem, Umeå.

Det senaste halvåret har läget för varje vecka förvärrats mer och mer. De få gånger jag haft både tid och motivation till att städa så är det alltid något som blivit glömt eller bortprioriterat att det i dagsläget är en en rad saker som mer lr mindre har nåt katastrofnivå. Med denna blogg som vittne och påtvingat hjärnspöke kanske jag kommer tvinga mig själv att ta tag på detta innan "Du äter vars du sover" kommer och knackar på dörren och dödar mig.

Här kommer en lista på saker som måste ordnas, i sann amerikapatriotisk anda så har även varje punkt blivit tilldelad en katastrof nivå i skala 1-10 inom parantes.

1. Diskberget, även kallat K2 då det reser sig som två enorma berg från diskbänken och även delar av köksbordet, då jag fått slut på bestick och talrikar så är detta rätt akut samt att jag är rädd att det snart börjar krypa upp upp troll och annat oknyt ur hålrummen längst ner i diskhon. (Katastrof nivå: 8)

2. Festival packning, hultan -08, har som sagt inte tagit tag i och packat upp alla packning från hultsfred och tvättat det som skall tvättas därifrån som tyska armekläder och "festivalshorts. Då jag inte planerar att andvända nåt av dessa plagg fören tidigast på halloween är detta inte så panikbrottom eller hälso farligt då de trots allt är torra. Men de tar endå upp en ansenlig del av vardagsrumsgolvet och bör därmed prioriteras på dessa premiser. (katastrof nivå: 4 pga snubbelrisk)

3. Enorma mängder osorterade papper sedan 3 år tillbaka,
har en dålig dålig ovana att alltid slänga papper i pappkartonger och sedan bara låta dom ligga. Detta kan väl gå för sig men har även en del räkningar som ligger gömda i de allra senaste pappers samlingarna. Dessa är som sagt väldigt viktiga att få tag på och därmed så höjs katastof nivån på pappersberget rätt rejält av detta. Att det även är svårt att hitta andra saker samt platser att sitta på säker ju inte direkt behovet av en storstädning. (katastrof nivå: 6 pga snubbelrisk samt ekonomiska kostnader)


4. Tomma förpackningar av alla de slag över hela lägenheten samt annat övrigt skräp. Av nån anledning så är jag otroligt undermedvetet sentimental när det gäller tomma schampo flaskor andra liknade produkter, har dessutom en konstig vana att spara kartonger på olika saker utan någon som helst logiskt förklaring. Detta gäller i synerhet produkter produkter för mer än 100 kr. tex Shiseido eller Clinique. ojoj här outar man sig som en aning metro men det bjuder jag på. (katastrof nivå: 3)

5. Dammlager på dryga dm överallt, har nog inte damtorkat sedan jag julstädade för över ett halvår sedan. Kan numera skriva subtila budskap på alla möbler som inte är fulla med annat skräpp som papper, kläder och tomma förpackningar till mig själv på fyllan och sedan bli överaskad och leka paranoid när jag hittar dem. (Katastrofnivå 3 pga av jag nog inom kort kommer utveckla dammallergi)

6. Tvättning av övriga kläder. handdukar och sängkläder. Lyckas alltid försova mig när jag har tvättid eller hittar nåt annat att göra som att sova eller liknade så det råder en ständig brist på allt tillverkar i tyg i min lägenhet med undantag på stekarkläder som chinos och pullovers som jag har 2-3 bananlåder med då jag vägrar att växa upp och klä mig i dom förutom i yttersta nödfall. Detta har dessutom gått ut över mitt arbete då jag pga att jag gick på jobbet förra veckan i chinos var tvungen att väga upp det hela med att vara extra hård mot kunderna och ge min chef en subtil kommentar om hennes vikt. (Katastrof nivå 8, pga att jag inte vågar komma på jobbet utan jeans och t-shirt och därmed förlora jobbet för att jag ikläd chinos och slipover urinerar på chefens dator)




Detta är allt jag kan komma på idagsläget. Kommer nog både läggas till mer saker eftersom jag uppdaterar om läget i Dackebo provinsen.


Javisst ja, kanske ska presentera mig med. Mitt namn är alltså då Pierre ;)

Den med framtidsutsikter

Jag har suttit och funderat länge och väl på vad som komma skall. Just nu känns det som att allting stagnerat, inga framtidsplaner, inga inplanerade tillställningar etc. Då känns det tomt. Det skumma med det hela är att det känns som att alla runtomkring är lite i samma situation, man går och väntar, ingenting händer. Betyder det att det är dags att ta tag i saker? Eftersom jag inte han med att komma på vad jag ville göra i livet så blev det inga ansökningar till någon skola i år heller i tid. Mardrömmen är altså att sitta i samma sits nästa sommar. Det vill jag inte.
Nog med självömkan!

I helgen drog vi ihop gänget för att lira lite rollspel - ni vet det där spelet där folk blev galna mördare av på 80-talet som nu är en ganska utdöd hobby - och vi hade grymt kul. Vi spelar Drakar och demoner. Ganska skönt att gå in i en annan värld ett tag och bara slakta troll och kasta besvärjelser för en stund och vara en gammal hederlig nörd!
Vi bevisade mycket i helgen, en av grejerna är att man faktiskt kan ha hyffsat roligt utan att supa sig dyngrak (inte för att jag är någon PK kärring) utan för att jag hela tiden aldrig trott på det. Det är nu hädan efter delvis sant!

/Emil

Den med introduktionen

Denna blogg drivs av Hjältarna med stort "H" Kalle, Emil, Pierre och Björn. Vi kommer att avhandla allt mellan himmel och jord och lite till. Detta kommer att vara din ledsagare, din PT, din livscoach, och din hjärnskrynklare.

/E.



RSS 2.0