Den utan stimulans och struktur

Vad är det för dag idag? Vilket år är det? Vad gammal man är, borde jag göra något nu? Tanken har slagit mig nu efter en MSN konversation med K, Jag är understimulerad. Alla dagar ser nu likadana ut och dagarna flyger förbi medans ens bästa tid i livet rinner förbi utanför fönstret, som för övrigt täcks av svarta gardiner och ett påslakan som hjälper till att hålla ljuset borta - bor ju i norrland och här är det förihelvete aldrig mörkt på sommaren - och en och annan nyfiken granne.

Vi har fått klagomål av grannarna, en gång i torsdags då vi (på låg volym bör tilläggas) spelade lite i vardagsrummet. Trummor och gitarr. Dagen efter kom securitas, eller nåt sketet jävla vaktbolag, och varnade oss för att vi spelade singstar, ni vet det där obotligt populära spelet där man sjunger och gör sig själv till åtlöje. Nu har vi tydligen två varningar. Så nästa varning blir det vräkning.
Jag känner mig som värsta förödaren någonsin, jag menar, jag är ju så obotligt jävla snäll och trevlig mot allt och alla att jag får höra det hela tiden. Jag har tusen saker jag skulle kunna klaga på grannarna över, men inte ser jag till att dom blir vräkta inte.
Alla är så otrevliga i det här huset. Hör någon att det är någon i trapphuset så skyndar dom sig in och stänger dörren. Åker man i hissen så tar dom istället trapporna. Jag vet inte ens hur mina grannar mittemot ser ut. Hursomhelst så är dom duktiga på att klaga på oss, däremot inte direkt till oss utan genom vaktbolaget som i sin tur lämnar uppgifter till hyresvärden.

Det är så mycket spännande som händer nu. Har fått grepp om allt känns det som. Kliver upp på morgonen (runt lunch) och kokar kaffe. Sätter mig på balkongen och tar en cigg. Kokar lite gröt och startar datorn, alternativt tv:n och zappar i sann soffliggaranda. Fyller på kaffekoppen, avnjuter gröten, tar kanske en cigg till och beundrar utsikten från balkongen. Så blir det då man lever som fritidsforskare (arbetslös), när tiden är inne för nästa måltid, runt 5 snåret, så är det pasta i kombination endera tonfisk, korv, köttbullar, bacon eller ägg. Nästan helt utan undantag. Framemot kvällen så blir det mest datorsittande. Alla serier som jag följer har uppehåll så jag sitter mest och slösurfar och lyssnar på en alldeles för långt gången playlist. Har jag tur så blir det rep med bandet och det brukar kunna bli dagarnas höjdpunkt! repeat.

Jag ser faktiskt fram emot hösten lite nu. Tycker att den här sommaren har givit mig väldigt lite. Senaste månaden har varit seg och inte alls minnesvärd. Om 20 år kommer jag inte direkt att se tillbaka och tänka Ja, minns du sommaren 2008 hur grymt kul du hade, det hände så mycket spännande då. Jag tycker nog mest om sommaren på vintern faktiskt, ni vet gräset är alltid grönare på andra sidan fenomenet. Men vem vet, det är fortfarande några veckor kvar innan mörkret omsluter oss. På den tiden kan ju vad som helst hända!

Just nu är jag mest bara fundersam, ostimulerad och ofokuserad och jag saknar struktur. Tror att det är många vilsna själar därute som känner såhär och förmodligen är det fullständigt normalt. Men det är ju lätt att bli överambitiös och klok såhär på nattkvisten en tisdagnatt!





Kommentarer
Postat av: ida

fint skrivet.

2008-08-17 @ 16:23:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0